Sunday, January 23, 2011

Skrythyllan

Det är ju helt solklart att jag inte samlar för att kunna tjäna pengar. Då borde jag valt något annat - typ frimärken. Eller första numret av Kalle Anka & Co. Men jösses vilken tråkig samling det skulle vara.

Nä. Jag gillar hur de ser ut. Bilarna. Det räcker bra så.

Men några rariteter har jag kommit över ändå. Lite kul är det ju att se värdet förändras på Ebay.com också. 
Så här ser min skrythylla ut:

  

Om vi börjar längst inne i hörnet - i en egen monter(!) hittar vi Lightning Stom McQueen - The 2008 SD Comic Con Exclusive. Den finns också i en vanligare variant men då utan raket på taket. Detta är en av de 7000 exemplar som tillverkades till en "mässa" i San Diego 2008:


Pris på Ebay.com just nu: Mellan 280 - 490 kronor.

Framför står fyra bilar, från vänster är det Radiator Springs Lightning McQueen, sen Golden Blu Ray-Lightning McQueen. Sen Faux Wheel Drive från stora Motor Speedway of the South-kartongen och längst till höger Motorama Lightning McQueen:

Cruisin´-röda McQueen är med bara för att den är så snygg bredvid Golden Blu Ray McQueen. Den kallas också Cruisin´ McQueen (Gold) och ibland ser man att uttrycket Ransburg används. Det handlar om hur den är lackad. Ransburg är Die Cast-bilarnas metallic och anses mycket fint eftersom det kräver extra arbete vid tillverkningen. Den gyllene varianten dök upp när Cars-filmen Blu Ray-debuterade och då tillsammans med en röd Ransburg Bärgarn som brandbil och ett ex av filmen. Vet inte hur många exemplar som finns. Men den är ju snygg:
Pris på Ebay.com just nu: Mellan 105 - 175 kronor.

Bredvid dessa blänkande McQueens står den här skönheten:
Ett tag var den lika svår att få tag på som legendariska Apple iCar. Men nu har fler versioner släppts och Faux Wheel Drive finns dessutom som specialsläppt promo-bil i Frankrike och England. Men det här exemplaret kommer från stora Motor Speedway of the South-setet och är alltså en av blott 1000!

Pris på Ebay.com just nu: hittar ingen från Super Speedway. De nyproducerade med Rubber Tires kan man få för 25 spänn. De som släpptes som Promos går loss på 180 - 250 kronor.


Sen har vi Pixar Motorama Lightning McQueen. En bil som inte sålts i affärer, den var en giveaway till anställda på Pixar när de firade någon slags högtidsdag. Ingen vet exakt hur många bilar som tillverkats men man räknar med högst 2000. Och jag har en! Se:
Pris på Ebay.com just nu: 280 kronor.

No comments:

Post a Comment